DEAF07
 
 

DEAF07 – Interact or Die!
April 10th–29th 2007

rss
DEAF07 viert 25 jaar V2_

Van 10 t/m 29 april 2007 wordt het Dutch Electronic Art Festival (DEAF07) gehouden in Rotterdam. DEAF, één van de belangrijkste internationale festivals op het gebied van kunst en mediatechnologie, wordt tweejaarlijks georganiseerd door V2_, Instituut voor de instabiele media. V2_ bestaat dit jaar 25 jaar en dat zal tijdens DEAF07 uitgebreid gevierd worden met een spetterende avond vol muziek en performances in Staal, Rotterdam op zaterdag 14 april. 

25 jaar V2_

V2_ heeft zich in 25 jaar ontwikkeld tot een internationale organisatie, waar kunstenaars, wetenschappers, media-activisten en hackers elkaar vinden in research en experiment. DEAF07 presenteert een aantal hoogtepunten op het gebied van media(technologie) en kunst, waarbij een grote tentoonstelling van interactieve kunstwerken centraal staat. Daarnaast is een deel van het festivalprogramma gewijd aan het netwerk dat V2_ de afgelopen jaren opbouwde in China en Azië. Jonge Chinese kunstenaars, tentoonstellingsmakers en een aantal sleutelfiguren uit de Chinese kunstwereld zullen een actieve rol spelen in DEAF. Naast het jubileum van V2_ presenteert DEAF07 een uitgebreid programma van (muziek-) performances, seminars, workshops en een symposium.


Mouse on Mars en Ryoji Ikeda

V2_ viert op 14 april haar 25-jarig bestaan met een buitengewoon dynamische avond. Baanbrekende kunstenaars die in de afgelopen 25 jaar een brug hebben geslagen tussen nieuwe media, performance, beeld en geluid zullen in een verrassende samenstelling hun werk presenteren. Naast de vinyl killers van Staalplaat Soundsystem, de laserperformances van Edwin van der Heide en optredens van Maurice Benayoun en Jean-Baptiste Barrière, zullen ook het jubilerende Mouse on Mars uit Duitsland en Ryoji Ikeda, Japans bekendste componist van elektronische muziek acte de présence geven. Ook S.S.S. (Sensor Sonic Sights) met Atau Tanaka, Cecil Babiole en Laurent Dailleau zullen optreden met een performance die bestaat uit beeld en geluid.

De tentoonstelling van DEAF07 vindt plaats in het nieuwe cultuurcentrum Las Palmas/LPII en Pakhuismeesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam. Andere locaties die DEAF aandoet zijn onder andere V2_, het NAi, Museum Boijmans Van Beuningen, het ro theater, Staal en Arminius.

 

Login